Rezultate concurs cercuri tehnice

Elevii inscriși la cercul de Robotică de la Clubul copiilor Tg. Ocna împreună cu elevii cercului de Electrotehnică de la Palatul copiilor Bacău, jud. Bacău, au participat la concursul interjudețean LogicMath Vaslui, ediția a VII-a 2021, înscris în calendarul competițiilor școlare.

Rezultatele au fost surprinzătoare.

Deși condițiile au impus organizarea online a concursului, atât concurenții dar și organizatorii s-au implicat pentru  buna desfășurare a concursului. Prima etapă, cea județeană a confirmat  pasiunea elevilor pentru științele exacte care se îmbină în mod armonios și care în ansamblul lor creează un univers de cunoaștere minunat pentru copii.

Copiii s-au descurcat foarte bine, singurul criteriu de departajare fiind viteza de reacție la rezolvarea jocurilor de exerciții matematice selectate de doamna prof. Aurelia Tomița, de la Palatul copiilor Vaslui.

Deși elevii înscriși din județul Bacău au participat pentru prima dată, și în condiții de organizare dificile impuse de pandemia Covid-19, rezultatele copiilor au fost foarte bune. Participarea copiilor la concurs a fost o realizare în sine, însă rezultatele ne-au oferit feedback-ul necesar pentru a organiza activitatea în cadrul cercurilor. Indiferent de rezultat, atât elevii dar și profesorii aveau nevoie de astfel de activități.

Etapa județeană s-a desfășurat la începutul lunii iunie, online. La această etapă au participat elevii înscriși la cluburile Palatului Copiilor din județul Bacău.

La etapa interjudețeană au participat elevii din toată țara.

La acestă etapă, din județul Bacău au fost obținute un premiu I- elevul Mocanu Robert, cls. a IV-a înscris la cercul de Electrotehnică coordonat de doamna prof. Popescu Mariana de la Palatul copiilor Bacău; un premiu II- Chirică Tudor, cls. a IV-a reprezentantul Cercului de Robotică  Clubul copiilor Tg. Ocna; mențiuni.

Acest concurs ne-a oferit posibilitatea de a integra tehnologia internet în activitățile extrașcolare, cu rezultate care ne-au oferit trăiri dincolo de mediul online: emoții, fericire, supărare, frustrări, și cel mai important socializare.

Le mulțumesc copiilor, părinților și profesorilor organizatori!!!

Mulțumesc,

Prof. Ostahie Narcis

Clubul copiilor Tg. Ocna.