CERCUL DE ARTĂ DECORATIVĂ, GRAFICĂ, PICTURĂ ICOANE

 

Cercul de Arta decorativă, Grafică și Pictură icoane este un cerc de arte plastice, la care copiii – sensibili si receptivi la frumos – vin cu multă bucurie să deseneze, să coloreze, să picteze și să comunice.

In viziunea nostră, arta este o cale de raportare la Dumnezeu, la lume, la lucruri și la viată – prin frumos.  Altfel spus, e o lume minunată, in care copiii comunică și se dezvoltă personal prin intermediul ei (al artei).  E o lume, o stare, o dimensiune in care poti să râzi, sa plângi, să zbori, să alergi, să te rostogolești, să devii orice sau oricine, să te intâlnești cu orice persoană sau fiintă dragă, dar e și o lume, un spatiu, un atelier, in care te formezi -prin studierea și aprofundarea  frumosului- pentru lume și viată.

Aici, copiii intră în suflet  și iși eliberează  imaginatia, sentimentele, dorurile si aspiratiile, în modul cel mai propriu și natural. Pe lângă trăirea acestor stări, benefice si necesare, noi formăm deprinderi, aptitudini, și  mai ales…atitudini.

Arta decorativă ne ajută să conștientizăm necesitatea esteticului, ne spune că orice lucru poate fi realizat mai plăcut, ne invată cât, cum și în ce fel.

Grafica formează în copii (și nu numai) sensibilitate, acuratete, claritate, răbdare și virtuozitate, atitudinea de a privi prin esente.

Pictura de icoane este expresie a celei  mai autentice nostalgii a paradisului, e nevinovătia unei anume copilării, cale către Divin și către noi inșine, frumusetea care ne pictează și ne transformă.

Întelegem și ne raportăm la frumos ca la o valoare primară, fundamentală și necesară, iar arta o privim ca pe o cale, un limbaj, o știintă cu ajutorul căreia invătăm să descoperim, să cultivăm si să oferim – nouă și celor din jur – bucuria vietii.

Viziunea noastra asupra frumosului este o viziune estetică dar și estetizantă.

Căutam, iubim și oferim frumusete pentru că prin ea noi inșine putem deveni mai frumoși, putem privi cu bucurie frumusetea din lucruri, din oameni și din viată.

…Iar ca detalii, toate celelalte ingrediente necesare: empatie, zâmbete, fericire, creioane colorate, carioci, pensule, hârtii și cartoane, tablete grafice, expozitii nationale si internationale, premii, diplome, trofee, excursii tematice și de documentare, intâlniri și dialoguri cu artiști consacrati, fotografie artistică, vernisaje, muzee, flori, voie bună si cer senin!

Vă aștept cu drag și iubire!

Profesor Cristian Bandi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *