Intercultural awareness by photography

Aprobat în sesiunea 2019 de Comisia Europeană prin ANPCDEFP Bucureşti.

Proiect de parteneriat strategic Erasmus+ KA229 ce va fi derulat în perioada septembrie 2019-august 2021.

Partenerii cu care vom lucra în acest proiect sunt următoarele școli:

– Lykio Kokkinochorion ”Foti Pitta”, Frenaros, Cipru – coordonator

– ISTITUTO COMPRENSIVO STATALE ”ETTORE SACCONI”, Tarquinia, Italia – partener

– Szkola Podstawowa im. Romualda Trauguttaw Blizanowie, Blizanow, Polonia – partener

– OZEL VATAN ORTAOKULU, Bagcilar, Turcia – partener, retras după aprobarea proiectului de către CE

Apelul de selecție al elevilor Palatului Copiilor Bacău în proiectul Erasmus+ KA229 ”Intercultural awareness by photography” poate fi  consultat aici

Apelul de selecție al cadrelor didactice/personalului didactic auxiliar din Palatul Copiilor Bacău în proiectul Erasmus+ KA229 ”Intercultural awareness by photography” poate fi  consultat aici

Rezultatul selecției cadrelor didactice aplicante în proiectul Erasmus+ KA229 ”Intercultural awareness by photography” poate fi consultat aici

Prima mobilitate a avut loc la coordonatorul proiectului, în Frenaros-Cipru.

Articolul publicat de Ziarul Desteptarea referitor la această activitate educațională peste hotare îl puteți accesa aici.

La mobilitatea din Italia, desfășurată chiar la începutul pandemiei de Coronavirus (24-29.02.2020), echipa școlii noastre nu a reușit să ajungă, datorită restricțiilor de circulație. Mai departe, aceleași motive pandemice au condus la prelungirea perioadei de desfățurare a proiectului cu încă un an.

Conflictul armat din Ucraina apropiat de granițele a două școli partenere care urmau să fie gazde după 24.02.2022, a reconfigurat locurile de întâlnire ale elevilor și cadrelor didactice din acest proiect. Următoarea întâlnire de proiect s-a desfășurat în perioada 2-7 iunie 2022 în Bruxelles – Belgia, capitală europeană foarte potrivită cu obiectivele proiectului și tema întâlnirii la care școala poloneză a fost gazdă.

Articolul publicat de Ziarul Desteptarea referitor la această activitate educațională peste hotare îl puteți accesa aici.

Ultima întâlnire din proiect a fost organizată de școala noastră, tot în deplasare. Întâlnirea de proiect s-a ținut în perioada 12-18 iulie 2022 în Amsterdam – Olanda, loc cu ofertă bogată la tema întâlnirii – Europa mea.

Articolul publicat de Ziarul Desteptarea referitor la această activitate educațională peste hotare îl puteți accesa aici.

Toate activitățile din proiect au fost încheiate la data de 31 august 2022.