Elevii de 6-9 ani care frecventează în anul școlar 2024-2025 cursurile Cercului ”Ecologie în Limba Engleză” de la Palatul Copiilor Bacău, coordonat de prof. dr. Dumea Nela, participă la implementarea proiectului eTwinning ”Short tales, long tailes”. Ei învață să iubească felinele dar și exersează noțiuni de limba engleză alături de colegi de aceeași vârstă din 15 țări europene: Italia, Polonia, Croația, Spania, Bulgaria, Turcia, Republica Moldova, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Ucraina, Franța (teritoriile de peste mări – Guadeloupe), Țările de Jos și din alte 4 școli din România. In total, în implementarea proiectului sunt implicate 48 de cadre didactice alături de elevii acestora.
Până la acest moment s-a lucrat adesea în școli pereche: fiecare grup de elevi a realizat portretul robot al pisicii favorite, descriind-o în limba engleză. Apoi un alt grup partener a desenat respectiva pisică prezentată în scris de grupul anterior.
In săptămâna ”EU Code Week” fiecare cadru didactic a creat un cod cu ajutorul aplicației zaplycode.it de tip pixelart. Elevii din școala pereche au descifrat codul, realizând desenul unei pisici drăguțe.
Pisicuța creată de elevii noștri, costumată cu ocazia Crăciunului poate fi admirată aici:
Logo-ul de proiect s-a ales democratic, prin vot. Câștigătoare a fost Flame, propusă de copiii ucraineni.
Lansat în 2005 drept componentă fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, din anul 2014 eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+. Această acțiune se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, fiind un program pentru profesori, elevi și pentru întreaga comunitate.