Cercul de ecologie si protectia mediului – Clubul Copiilor Onesti

Profesor indrumator titular – biolog Anca ROTARU

 

          Elevii care frecventeaza acest cerc participa la numeroase activitati aplicativ – educative ce duc la formarea in randul acestora a unei constiinte ecologice de sine statatoare.

           Intr-un cadru atractiv de invatare, sub indrumarea atenta a profesorului coordonator, elevii isi formeaza atitudini responsabile fata de mediul in care traiesc, prin intelegerea profunda a legaturii dintre acesta si insasi viata, a necesitatii mentinerii echilibrului natural.

          Elevii au posibilitatea de a lua parte la diverse actiuni de voluntariat de mediu, la activitati de plantare, excursii tematice si activitati de promovare a modalitatilor de protejare a mediului inconjurator (sondaje, interviuri), activitati de ecologizare.

          In cadrul proiectelor europene desfasurate in aceasta institutie, elevii se pot implica in intalniri de proiect de nivel international, unde au posibilitatea de a cunoaste alte sisteme de invatamant, parteneri cu mentalitati diferite, abordari diferite a procesului de invatare, dar nu in ultimul rand cunoasterea si socializarea cu oameni din culturi diferite.

          Participam la numeroase concursuri de ecologie si protectia mediului, cu elevi din clasele primare, gimnaziale si liceale, iar prin activitatea desfasurata urmarim formarea unei conduite civice corespunzatoare mediului in care traim, dar si dezvoltarea unei gandiri critice, a unei atitudini proactive si a creativitatii.

          Activitatea din cadrul acestui cerc are in vedere constientizarea importantei cunoasterii si aplicarii masurilor de prevenire si combatere a poluarii, precum si protectia mediului inconjurator. In cursul anilor scolari anteriori, elevii onesteni s-au evidentiat la concursurile nationale  precum: «Viata verde, viitor» (desfasurat la Braila), «Valoarea umana – exemplu al vietii» (Ramnicu-Valcea), «Si gestul tau conteaza» (Botosani).

         Am avut rezultate deosebite  la multe concursuri  internationale, nationale, judetene precum:  «Eco – reporterii in actiune» (Bacau), «Un copil sanatos intr-un mediu curat» (Ramnicu-Valcea), precum si la concursul international «Culorile Muresului» (Arad). De asemenea, am fost prezenti cu lucrari la concursul international «Tudor Musatescu», de la Pitesti, iar o activitate de suflet in care ne-am implicat a fost actiunea de voluntariat: «O jucarie pentru un copil trist» (Dambovita).

          Va invitam cu drag sa ne cunoasteti si sa parcurgem impreuna o experienta frumoasa, atractiva si utila in cadrul cercului nostru!