DESIGN VESTIMENTAR     

                 Ma numesc Olteanu Adriana, profesor coordonator al cercului design vestimentar de la Clubul Copiilor Onesti din 1990.In aceasta perioadade 30 de ani mi-au trecut prin mana numeroase promotii si pot spune cu mandrie ca am contribuit la formarea multor elevi,care dupa multi ani de la absolvire se reintorc cu drag pentru a revedea scoala,profesorul sau a-si inscrie la curs proprii copii.Cred ca pentru fiecare profesor este cea mai mare multumire.

                In decursul celor 30 de ani de activitate au fost multe etape de dezvoltare si creativitate ce au tinut pasul cu actualitatea. In anii ’90 la cerc elevii invatau doar proiectarea produselor vestimentare si desenul de moda.In anii 2000 impreuna cu elevii realizam colectii de moda, parade de moda si expozitii.In anul 2003 am realizat prima colectie de moda din materiale reciclabile imbinata cu materiale din natura.

                 Tot in anii 2000 am conceput realizarea de felicitari pe coala de calc gofrata cu acul si apoi pictata manual.Realizam decoratiuni de paste si craciun din resturi textile

                 Creatiile vestimentare pe care le realizam acum sunt modelate direct pe manechin de marime naturala.Desenele si tiparele le realizam pe calculator folosind diverse programe: paint,photoshop,photoshop3D,pret-a-temple,geminiCAD,Lectra,Wizzard,etc

                 Mentionez ca programa scolara pe care am conceputo aduce de la an la an  o noutate astfel incat elevul sa nu se plictiseasca facand acelasi lucru. Cred ca acest lucru cotribuie la frecventa foarte mare a elevilor inscrisi la cerc.

               Clubul nostru are parteneriat cu Biblioteca Municipala ,,Radu Rosetti” din Onesti unde de craciun ,8 Martie si 1Iunie realizam expozitie si parada modei cu lucrarile copiilor.

                                                                                                  Prof. Olteanu Adriana