Prof. Laura HUIBAN

e-mail: laura.huiban@palatulcopiilorbacau.ro

 

Este profesor de limba și literatura română, jurnalist cultural și secretar literar al Teatrului Municipal ”Bacovia”.

 

Coordonează Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău, din anul 2013, în prezent fiind profesor titular, cu gradul definitiv.

 

Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București, Filologie – Limbi străine (Română – Franceză). Teza de licență a fost “Mircea Eliade – romanul autobiografic”, coordonată de  academicianul Eugen Simion. A urmat cursurile de master ”Producţie multimedia şi audio-video” ale Facultății de Jurnalism și Științele Comuncării București.

 

În perioada 2002 – 2012 a lucrat în redacțiile Deșteptarea și Ziarul de Bacău, ca redactor sau șef al Departamentului Educație – Cultură. În prezent colaborează cu ziarul ”Deșteptarea” pentru rubrica ”Gong”, în care publică interviuri și texte de opinie care reflectă actualitatea teatrală. A inițiat și administrează blogul de informație culturală www.farafiltru.ro. Colaborează cu Revista de cultura “Ateneu”. 

 

În anul 2004, a obținut Premiul pentru editorial (“Eu nu spun”, referitor la greva din învăţământ),  și nominalizare la Premiul pentru Interviu (“Ultimul Zburător. Pentru Ioana Postelnicu scrisul este o bucurie aproape sexuală”), la Gala Premiilor Presei Băcăuane (Membri ai Juriului: Ioana Avadani, Vanda Condurache).

 

A susținut în calitate de trainer & facilitator, cursuri de jurnalism în cadrul Școlii de Vară ”Statul de drept și buna guvernare”, organizat de Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău și American Corner Bacău, cu finanțare oferită de Ambasada SUA la București, sau în parteneriat cu asociații cultural – educative, în județele Bacău și Neamț.

 

În 2013, a inițiat și coordonează, până în prezent, pentru promovarea activității elevilor Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău, revista online https://www.newpressbacau.com/ și pagina https://www.facebook.com/CerculdeJurnalismBacau/.

 

Sub coordonarea sa, cei mai performanți elevi ai Cercului de Jurnalism publică, săptămânal, în cotidianul ”Deșteptarea”, texte de opinie, în rubrica ”New Press”:

https://www.desteptarea.ro/category/zona-zero/new-press/

 

Este co-autor al volumului ”De la joc la învățare” (2019), o colecție de resurse educaționale deschise, rezultat al participării la Cursul de formare ”ICT for teaching and learning” ținut de ”Sistema Practices s.l. – ESMOVIA” din Valencia, Spania.

 

În mai 2020, a obținut Certificatul de Absolvire a Cursului de formare ”Profesor în online”, susținut de Digital Nation.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *