Tip proiect: Erasmus+ KA210

Grup țintă: elevi de 13-18 ani

Perioada de implementare: 16 luni

Scoli europene implicate:

  • Lycee Technique ”Paul Vincensini”, Corse, France (coordonator)
  • Palatul Copiilor Bacau
  • Mehmet Ozoncel Anadolu Lisesi, Adana, Turkyie
  • Alternative Learning Programme, Paola, Malta

Obiective de proiect:

  • schimbarea obiceiurilor greșite ale elevilor în materie de nutriție
  • diminuarea sedentarismului
  • alegeri nutriționale sănătoase
  • mese regulate
  • hidratare adecvată și suficientă
  • protejarea mediului prin implementarea conceptul „zero waste” în bucătărie

Descriere grup țintă:

  • adolescenți, aflați la vârsta la care își formează obiceiuri de viață și se formează la nivel mental
  • tineri care nu beau suficientă apă
  • tineri care nu consumă suficiente fructe și legume
  • tineri care consumă regulat hrană procesată
  • tineri care nu fac sport cu regularitate

Indicatori de succes:

  • adoptarea de obiceiuri sănătoase de 90 % din participanții la proiect
  • includerea tinerilor și adolescenților supraponderali sau cu obezitate (80% din ei)
  • educație antibullying pe motive de greutate ridicată
  • răspândirea și adoptarea conceptului de ”0 deșeuri în bucătărie” (85% din participanți)

Diseminari in presa/online realizate:

Lansarea proiectului reflectată în postarea efectuată de Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacau

Lansare proiect – organizată de Palatul Copiilor Bacău de Ziua Mondială a Sănătății – 07 aprilie 2025 (articol apărut în cotidianul Deșteptarea)