Tip proiect: Erasmus+ KA210
Grup țintă: elevi de 13-18 ani
Perioada de implementare: 16 luni
Scoli europene implicate:
- Lycee Technique ”Paul Vincensini”, Corse, France (coordonator)
- Palatul Copiilor Bacau
- Mehmet Ozoncel Anadolu Lisesi, Adana, Turkyie
- Alternative Learning Programme, Paola, Malta
Obiective de proiect:
- schimbarea obiceiurilor greșite ale elevilor în materie de nutriție
- diminuarea sedentarismului
- alegeri nutriționale sănătoase
- mese regulate
- hidratare adecvată și suficientă
- protejarea mediului prin implementarea conceptul „zero waste” în bucătărie
Descriere grup țintă:
- adolescenți, aflați la vârsta la care își formează obiceiuri de viață și se formează la nivel mental
- tineri care nu beau suficientă apă
- tineri care nu consumă suficiente fructe și legume
- tineri care consumă regulat hrană procesată
- tineri care nu fac sport cu regularitate
Indicatori de succes:
- adoptarea de obiceiuri sănătoase de 90 % din participanții la proiect
- includerea tinerilor și adolescenților supraponderali sau cu obezitate (80% din ei)
- educație antibullying pe motive de greutate ridicată
- răspândirea și adoptarea conceptului de ”0 deșeuri în bucătărie” (85% din participanți)
Diseminari in presa/online realizate: