Gazduire întâlnire Erasmus+ în cadrul proiectului KA 229 intitulat ”European patterns: Migration of birds and people”

In saptamana 11-15 martie 2019 vom realiza mai multe activitati in calitate de gazda a unei intalniri de proiect Erasmus+ ce abordeaza o tema de mare actualitate: migratia. Abordarea din acest proiect este una inedita, studiul fiind facut sub forma unei paralele intre abordarea ecologica (migratia pasarilor) si cea sociala (migratia oamenilor) . Suntem parteneri in acest proiect, intitulat ”European Patterns – Migration of Birds and People” cu scoli din Germania (Bremen), Croatia (Metcovich), Polonia (Utska), Anglia (Peterlee) si Turcia (Izmir).
Ne sunt alaturi pe plan local in realizarea activitatilor o serie de institutii si organizatii importante ale Bacaului: Directia Judeteana de Statistica, Directia Silvica Bacau,, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii “Ion Borcea”, Centrul Regional de Ecologie, Agentia de Protectie a Mediului, Centrul de Cultura “George Apostu”. De asemenea, ne bucuram de colaborarea cu comunitatile minoritare din zona noastra. Vom realiza activitati in colaborare cu comunitatea maghiara, cu cea evreiasca, germana, a rromilor, a armenilor,a italienilor. Artistul plastic Ovidiu Ungureanu va realiza împreuna cu elevii si profesorii implicati in proiect un workshop de fotografie de natura. Cercurile de teatru de la Buhusi si Bacau vor realiza spectacole pe tema proiectului. Elevii de la cercurile de pictură dar și cei înscriși la cercul de ecologie au realizat desene, picturi si colaje cu păsări migratoare, lucrările lor fiind reunite într-o expoziție ce va fi inaugurată cu aceeași ocazie.
Daca vreti sa aflati mai multe despre proiectul nostru si modul in care il vom dezvolta, va invitam sa luati parte la festivitatea de deschidere care va incepe la ora 10 in sala de teatru de la etajul 1 luni 11 martie 2019.
Va asteptam cu interes!