Voluntar pentru pădure – ora bilanțului

img_7540Voluntariatul a fost sărbătorit în instituția noastră prin organizarea acestui concurs județean de ecologie care s-a bucurat de o prezență bună. S-au înscris în concurs 200 de elevi îndrumați de 50 de profesori aparținând a 16 școli din județul Bacău, precum și 3 lucrări de la școli din țară. În evaluarea lucrărilor (filme și prezentări tematice realizate cu programul PowerPoint sau cu diverse alte aplicații gratuite disponibile pe internet) s-au următit următoarele criterii: încadrarea tematică, utilizarea de fotografii originale, conținutul științific, metoda TIC inovativă utilizată și menționarea surselor bibliografice pentru realizarea lucrării. Evaluarea s-a făcut public, cu prezența concurenților care au putut lua parte la activitate.

Surprize dulci au fost din partea voluntarilor elevi de la catedra de alimentație a Colegiului ”Gr. Antipa”, partenerii noștri. Aceștia au realizat diverse preparate culinare în care au utilizat ingrediente produse de pădure dar și forma unor preparate a fost inspirată de vietăți ale pădurii. Astfel că atât ochiul cât și papilele gustative ale concurenților au fost delectate cu preparatele inedite.

img_7535

Mulțumim de implicare și vă așteptăm și la ediția viitoare!

În presă au apărut mai multe relatări referitoare la acest eveniment. Multumim de promovare reprezenanților presei și va invitam sa cititi relatările lor accesând link-urile de mai jos:

Mega bacau

Desteptarea

Ziarul de Bacau