Voluntar pentru padure

De trei ani, pe 5 decembrie, la Palatul Copiilor Bacau se sarbatoreste voluntariatul si padurea. Modalitatea de a sarbatori este una atipica. Copii si adolescenti realizeaza afise, postere, prezentari, filme despre activitati de voluntariat, descrieri ale complexului ecosistem de padure, functii pe care le indeplineste in cadrul biosferei precum si multe alte aspecte care privesc protejarea padurii si a mediului inconjurator. Elevi ai Catedrei de Industrie Alimentară de la Liceul Tehnologic ”Gr. Antipa” ne invita la degustări de produse alimentare realizate cu ingrediente ce provin din ecosistemul forestier.

Intr-o atmosferă relaxată, îndulcită de produsele de cofetărie oferite de micii bucătari/cofetari de la Antipa, micii ecologiști își prezintă filmele, afișele, prezentările. Si in acest an, au fost înscrise în concurs peste 70 de lucrări, provenind din școli ale județului Bacău cât și din județele Alba, Bihor, Suceava și Tulcea. Ediția a III a a acestui proiect a fost înscrisă în CAEJ 2018 al ISJ Bacău.

Un articol sugestiv, apărut în cotidianul Deșteptarea – despre susținerea lucrărilor poate fi citit aici.

Festivitatea de premiere a avut loc luni 10 decembrie 2018. Direcția Silvică Bacău a acordat 25 de premii în obiecte promoționale (tricouri, șepci, pixuri, agende, pixuri) celor mai inspirați concurenți.

Rezultatele concursului pot fi descoperite aici.

Elevii câștigători care nu au reusit sa participe la festivitatea de premiere sunt asteptați să ridice diplomele și premiile din secretariatul Palatului Copiilor în zilele următoare.

Va multumim de implicare și vă așteptăm și la edițiile viitoare! Pentru sănătatea planetei și pentru o viață mai bună, protejați mediul și faceți voluntariat! Zi de zi!