Ecologiști de la Palatul Copiilor Bacău – la Stockholm

stockholm
În perioada 23-27 ianuarie 2014 trei dintre elevii pregătiţi de profesoara Nela Dumea, la Cercul de Protecția Mediului- Ecologie, al Palatului Copiilor din Bacău, participă la misiunea internațională de mediu, care se organizează în acest an în capitala Suediei.

Participarea la această prestigioasă activitate este posibilă datorită rezultatelor excelente pe care aceștia le-au obținut la concursul ”Young reporters for the environment” Campania Litter Less desfășurată în anul 2013. Cele trei eleve selectate – Hârbu Garofița, Hanu Maria Magdalena și Saulea Teodora – au câștigat 4 premii I la nivel național, din cele 9 puse în joc de Centrul Carpato – Danubian de Geoecologie, organizatorul național al concursului.

Foundation for Environmental Education (FEE), prin sponsorul ”Wrigley Company Foundation”, asigură toate cheltuielile aferente acestei activități.

Elevii vor realize proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor de mediu în echipe multinaționale, comunicând în limba engleză.

Cercul de Protecția Mediului-Ecologie nu este la prima ”ispravă” de acest gen. Cu un an în urmă doi elevi ai acestui cerc, Bejan Marius Codruț și Hârbu Garofița, au participat la prima ediție a acestei misiuni internaționale de mediu, ce s-a organizat, atunci, în Copenhaga. Au fost însoțiți și îndrumați în activitatea lor și acolo de mentorul lor, dna prof. Nela Dumea.

Lucrările câștigătoare la nivel național din cele 10 țări participante în acest concurs au fost jurizate și la nivel internațional. Astfel, articolul și fotografia făcută de Garofița Hârbu la ediția 2013, s-au clasat pe locul II și, respectiv, III la nivel internațional.

Țările care participă la această competiție sunt Germania, Franța, Canada, Muntenegru, Letonia, Slovacia, România, Kazahstan, Macedonia, Malta.

Felicitări pentru frumoasele reușite și mult succes la ediția 2014! Pentru că ne dorim să ținem ștacheta cel puțin la același nivel și la următoarele competiții de profil.