Două parteneriate strategice Erasmus+ în școala noastră în următorii doi ani

Cu multă bucurie vă anunțăm, dragi elevi și părinți că în următorii doi ani școlari vom implementa două noi parteneriate strategice Erasmus+  bazate pe schimburi de bune practici. Două din aplicațiile noastre de proiect au primit în acest an finanțare de la Comisia Europeană pentru a realiza activități educaționale de impact, în context european.

Unul din parteneriate se numește ”European patterns – migration of birds and people” și vom lucra în derularea lui cu parteneri din Bremen – Germania, Peterlee – UK, Metkovich – Croația, Izmir-Turcia și Ustka – Polonia. Elevii și profesorii vor participa la activități de predare-învățare locale dar și peste hotare căutând asemănări și deosebiri între comportamentul păsărilor și al oamenilor atunci când sunt parte a fenomenului de migrare. Vor căpăta competențe  științifice și sociale noi, își vor dezvolta abilitățile de comunicare, vor lega prietenii cu colegii din școlile partenere.

Cel de-al doilea proiect de parteneriat strategic se numește ”We Can not Change The Whole World, but We Can at Least Make The Change” și va include o serie întreagă de activități prin care participanții la proiect vor înțelege importanța apei pentru omenire, necesitatea păstrării ei curate. Elevii și profesorii implicați vor căpăta deprinderi de a proteja această resursă naturală foarte valoroasă și vor încerca să influențeze pozitiv comportamentul a câtor mai mulți apropiați. Scolile noastre partenere sunt din Italia , Franța, Turcia (Adana) și Cehia.

În ambele proiecte vom utiliza pentru dezvoltarea competențelor TIC și pentru diseminarea rezultatelor platforma eTwinning, locul de întâlnire și de schimb de bune practici al școlilor europene.

Promitem să vă ținem la curent cu toate descoperirile pe care le vom face pe parcursul derulării acestor două proiecte. Ne dorim o implicare semnificativă și din partea comunității în dezvoltarea acestor proiecte, pentru ca acestea să aibă un impact deosebit și în societate.

Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului și Comisia Europeană nu este responsabilă pentru conținutul ei.